XRP zou grote winsten kunnen behalen na de uitkomst van de Ripple v. SEC-rechtszaak?

Ripple-SEC-rechtzaak

Volgens een analyse van Santiment, zijn er verschillende indicatoren, die erop wijzen dat XRP op weg is naar een sterke bullmarkt. Een anonieme on-chain-analist genaamd ‘Sanr_King’ heeft op het marktanalyse platform verschillende aanwijzingen hiervan geïdentificeerd, waaronder een groei van 25% in het aantal XRP-tokens door whales (individuen of entiteiten met grote hoeveelheden XRP, tussen 1 en 10 miljoen en door de groei gezamenlijk 4,09 miljard XRP bezitten), terwijl handelaren continue bezig zijn met het plaatsen van  shorts. Op basis van deze informatie, lijkt het er op dat de long / short ratio op het punt staat om positief om  te keren. 

Prijsstijging voor XRP

Bovendien geeft een belangrijke indicator genaamd de 30-dagen MVRV voor XRP, die het winst- of verlies van kortetermijn handelaren bijhoudt, momenteel gemiddelde verliezen aan van -7%. Dit kan mogelijk leiden tot een prijsstijging voor XRP, aangezien kortetermijn handelaren mogelijk terughoudend zijn om hun munten te verkopen met een verlies. Een andere indicator, de MVRV Long/Short difference, die het winst- of verlies van lange termijn versus korte termijn houders meet, is aan het stijgen. Op dit moment staat het op -11,45% terwijl de prijs van XRP zijwaarts beweegt. Dit kan mogelijk leiden tot een stijging van de XRP-prijs. Ondanks deze bullish indicatoren is de prijs van XRP relatief gestagneerd gebleven, die tussen $0,28 en $0,54 heeft gezwaaid voor de afgelopen zes maanden. Het staat momenteel op ongeveer $0,35, met een stijging van 1,17% in de afgelopen 24 uur.

XRP-ecosysteem

Sommige analisten geloven echter dat XRP uit deze range kan breken vanwege de toenemende bruikbaarheid en potentiële aankomende aankondigingen van het XRP-ecosysteem, evenals de mogelijkheid van een gunstige uitspraak in de lopende zaak van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple. De Securities and Exchange Commission (SEC), is een Amerikaanse overheidsinstantie, die verantwoordelijk is voor het toezicht op de beurs. In december 2020 heeft de SEC aangeklaagd Ripple, omdat zij zouden hebben gehandeld in ‘unregistered securities’. Dit betekent, dat Ripple, XRP zou hebben verkocht als een beleggingsproduct, zonder de vereiste vergunningen en registraties. De SEC beweert dat Ripple deze vergunningen heeft verzuimd omdat ze wilden profiteren van de opkomst van cryptocurrencies zonder zich aan dezelfde regels te houden als andere beleggingsproducten. 

Beide partijen hadden hun eerste verzoekschriften voor een tussenvonnis ingediend, die op 17 september 2022 zijn gepubliceerd. Ripple, verklaarde dat de documenten aan duiden dat de SEC buiten hun juridische grenzen gaat. De SEC wil de wet veranderen in plaats van deze toe te passen, in een poging om hun bevoegdheid te vergroten buiten wat is toegestaan.

Documenten van William Hinman

Verder heeft de rechter heeft opgelegd, dat de SEC, de “documenten van William Hinman”, een voormalig directeur de SEC, eind september 2022 moet overdragen. De documenten verwijzen voornamelijk naar de toespraak van Hinman op het Yahoo Finance All Markets Summit in 2018, waarin hij beweerde dat ether geen beveiliging was. Dit was een overwinning voor het Ripple-team. De Hinman-gegevens kunnen als cruciale ondersteunende documenten dienen voor Ripple, wat de stelling bevestigt dat XRP geen security is.

De gemeenschap wacht met spanning af op de uitspraakdatum, aangezien beide partijen hun definitieve argumenten hebben ingediend op 30 november 2022. 

Een gunstige uitspraak in deze zaak zou mogelijk leiden tot een explosie van de XRP-prijs, aangezien de munt dan duidelijkheid zou krijgen. De uitspraak in deze zaak wordt verwacht in het huidige kwartaal.

🙋‍♂️Tip: Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin & Cryptocurrency Nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Uiteraard kun je nu natuurlijk ook direct een kijkje nemen in ons overzicht van meest populaire bitcoin en cryptocurrency nieuwsartikelen van afgelopen week 🚀📈

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: