XRP, terra luna classic en deze crypto stegen ’t hardst in 3e kwartaal on 02/10/2022 at 10:28

De meeste cryptocurrencies lijken langzamerhand minder volatiel te worden en minder hevig op macro-economische ontwikkelingen te reageren. De meeste koersen bleven relatief rustig afgelopen week, maar meerdere crypto konden afgelopen maand en kwartaal flink stijgen.

De totale marktkapitalisatie begon het afgelopen kwartaal met slechts $910 miljard, herstelde naar $1,2 biljoen medio augustus, maar dook twee weken geleden weer onder de $1 biljoen. Momenteel komt de marktwaarde op $973 miljard uit, een daling van 0,5% in de afgelopen 24 uur. Discussieer hierover mee in onze Discord omgeving!

Bitcoin weer terug naar dezelfde prijs

Bitcoin (BTC) begon het afgelopen kwartaal rond een prijs van $19.300, steeg even naar $25.000 in augustus, maar werd daar afgewezen. Bitcoin is inmiddels weer teruggekeerd naar $19.300 waar de koers momenteel weer consolideert. De koers begon even te schommelen rond de kwartaalsluiting, maar ook dat was van korte duur. Bitcoin komt op het moment van schrijven uit op $19.270 op Coinbase en €19.660 op Bitvavo.

Bitcoin hield afgelopen week opvallend sterker stand dan aandelenmarkten. Zodra risicovolle markten als S&P 500 en Nasdaq dit jaar daalden, daalde bitcoin meestal harder. Dat was deze week niet het geval. Desondanks is het waarschijnlijk nog te vroeg om van een ontkoppeling of trendommekeer te spreken. De markt is nog altijd zeer bezorgd over de macro-economische toestand, analisten zijn nog altijd zeer bearish en bitcoin kon tijdens vorige bear-markten relatief nog dieper zakken.

Ethereum vangt klappen na merge

Ethereum (ETH) ving afgelopen maand wel klappen. De ether koers presteerde afgelopen zomer sterker dan bitcoin, waarschijnlijk door de hype omtrent de zogeheten ‘merge.’ Op 15 september maakte Ethereum de overstap naar proof-of-stake, echter zakte daarna de koers toch flink. Achteraf bleek het wellicht toch een “buy the rumour, sell the news” ontwikkeling te zijn.

ETH zakte afgelopen maand ongeveer 18% in waarde, maar staat alsnog 25% in de plus ten opzichte van vorig kwartaal. Ondertussen correleert ETH weer sterk met BTC en zakt vandaag met 1,5% naar $1.310.

XRP steeg door rechtszaak, MATIC steeg harder

Daarentegen kon ripple (XRP) afgelopen maand wel hard stijgen. Nieuwe ontwikkelingen in de rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zorgen wellicht weer voor enige ‘retail FOMO.’ XRP zakte deze week met 3%, maar staat in september 43% in de plus en in het derde kwartaal van 2022 zelfs 50% in de plus.

Toch was XRP niet de sterkste stijger onder de grootste crypto het afgelopen kwartaal. Die eer gaat naar polygon (MATIC), die zelfs met 69% is gestegen ten opzichte van 90 dagen geleden.

Crypto top 100 hardste stijgers derde kwartaal 2022

Dan hebben we nog een aantal opvallende uitschieters in de top 100. Reserve rights (RSR) staat vandaag maar liefst 18,5% in de plus en komt daarmee de top 100 binnen. RSR steeg zelfs met 52% in september en met 42% in het afgelopen kwartaal.

Chiliz (CHZ) daalde met 12% deze week, maar staat alsnog 142% in de plus het afgelopen kwartaal. Quant (QNT) steeg met 20% afgelopen week, met 45% afgelopen maand en zelfs 145% afgelopen kwartaal.

Dan hebben we natuurlijk nog terra luna classic (LUNC). LUNC staat vandaag wederom 17% in de plus vandaag, 52% in de plus in september en maar liefst 173% in de plus in het derde kwartaal van 2022.

Toch was niet LUNC de hardste stijger afgelopen kwartaal. Ondanks dat Lido (LDO) deze week met 12% daalde en zelfs met 28% daalde in september, staat LDO nog steeds 215% in de plus ten opzichte van 90 dagen geleden.

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Tags: BitcoinEthereumLidoluncPolygonReserve RightsRippleTerra Luna ClassicXRP

Read More

Dit artikel verscheen als eerste op Crypto-Insiders

Word nu gratis Insider!

Insiders krijgen toegang tot onze vernieuwde omgeving voor leden waar dagelijks marktupdates worden gedeeld en al ons nieuws, onze video’s en updates worden gebundeld. Heb je hulp nodig? Stel dan 1-op-1 je vragen aan onze coaches en analisten!

Nu via NUBitcoin 30 dagen GRATIS proberen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: