Snel USDC herstel in de maak? Wat is de reden.

USDC-stablecoin-herstel

Kort na de val van de Silicon Valley Bank (SVB) zijn er al diverse pogingen ondernomen om de bank te reden. Volgens een tweet van Bob Elliot, chief investment officer van Unlimited Funds, zijn er al hulpacties aan de gang en worden investeerders gecompenseerd.

Insiders Nieuws

Volgens insiders zijn de grotere banken al actief bezig met het kopen van onderdelen van de Silicon Valley Bank. De Amerikaanse Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) zou van plan zijn om 95% van de onverzekerde depositors te dekken. 

USDC Stablecoin

Wij van NUBitcoin berichten al eerder dat Circle, de uitgever van de stablecoin USD Coin (USDC), meer dan $3,3 miljard aan reserves had op de in moeilijkheden verkerende bank. Het resultaat was een snelle crash van de USDC koers. Inmiddels is deze door waarschijnlijk het positieve nieuws bijna volledig hersteld en noteert op de Coinmarketcap een prijs van 0.98. 

USDC-stablecoin-herstel

Bron: Coinmarketcap

Iedereen krijgt zijn investering terug 

Hoewel er nog geen officieel statement is uitgegeven en de rapporten niet geverifieerd zijn, bevestigen meerdere bronnen dat er via verschillende wegen aan een oplossing wordt gewerkt. Volgens een Tweet van Hal Press zal volgende week ten minste 50% van de stortingen veilig gesteld worden en is het goed mogelijk dat uiteindelijk zelfs zo’n 90% veilig zal zijn. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: