PIERRE ROCHARD: Bitcoin heeft geen Satoshi nodig

Bitcoin-satoshi

In een onlangs verschenen Youtube video van Simply Bitcoin vertelt Pierre Rochards waarom Bitcoin Satoshi Nakamoto helemaal niet meer nodig heeft. Sterker nog als hij wel was teruggekomen hadden de meeste Bitcoiners hem uitgemaakt voor Clown. Precies zoals in de meme van Tom Hanks wordt afgebeeld, aldus Nilco. 

tom-hanks-meme

Het vertrek van Satoshi Nakamoto bij Bitcoin is juist een hele belangrijke stap geweest voor het project. Juist de anonimiteit, dan wel het feit de oprichter(s) van Bitcoin anoniem zijn gebleven hebben het project geholpen. Het is niet over een individu gegaan, dan wel het gaat nog steeds niet over een persoon, maar juist over een beweging. Bitcoin is een beweging die geen captain nodig heeft. 

It embodies the importance of it is not being about an individual, or putting an individual on a pedestal soul but about being a movement

Pierre Rochard

Pierre Rochard beter bekent als de Bitcoin onderzoeker is al sinds het jaar 2013 actief. Ook is hij medeoprichter van het Satoshi Nakamoto Institute, wat zich als doel heeft gesteld de besteBitcoin bronnenliteratuur samen te stellen. Naast het ontwikkelen van Bitcoin-software, is Pierre een uitgesproken pleitbezorger voor het gedecentraliseerde bestuur van Bitcoin. In 2017 begon hij als co-host van de Noded Bitcoin Podcast. Zaken die hem de autoriteit hebben gegeven op het gebied van Bitcoin investeringen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *