Morgan Stabley bezit nu Bitcoin

morgan-stanley-bitcoin

Morgan Stanley bezit Bitcoin

Een van de grootste investeringsbanken ter wereld, Morgan Stanley, heeft onlangs onthuld dat het momenteel namens zijn fondsklanten Bitcoin (BTC), de meest waardevolle cryptocurrency naar marktwaarde, bezit. Morgan Stanley heeft $ 6,5 biljoen aan beheerd vermogen (AUM). Het Morgan Stanley Europe Opportunity Fund heeft onlangs bekendgemaakt dat het GBTC heeft gekocht voor $3,6 miljoen in een aanvraag (in Grayscale Bitcoin Trust). Het Fonds kan tot 25% van zijn totale activa beleggen in een volledige dochteronderneming van het Fonds in overeenstemming met zijn primaire beleggingsstrategieën.

De dochteronderneming kan zich indirect bezighouden met bitcoin via investeringen in Grayscale Bitcoin Trust (BTC) (“GBTC”), een privaat uitgegeven investeringsinstrument dat in bitcoin belegt, of indirect via in contanten afgewikkelde futures.

Dit fonds streeft ernaar: “Vermogensgroei te maximaliseren door grotendeels te beleggen in gevestigde en opkomende bedrijven van hoge kwaliteit in Europa die volgens het beleggingsteam op het moment van aankoop goedkoop zijn”. Het bezit voornamelijk Britse, Italiaanse, Franse, Zwitserse en Nederlandse aandelen.

European Opportunity Fund

Bijgevolg is de in de VS gevestigde GBTC opgenomen als diversificatie; de totale activa van het European Opportunity Fund is $ 1 miljard, maar dit specifieke fonds heeft slechts ongeveer $ 120 miljoen aan activa. Als gevolg hiervan heeft Morgan Stanley 3% van de activa toegewezen aan bitcoin, hoewel die GBTC-aandelen momenteel $ 1 miljoen waard zijn, waardoor het 1% is.

1% van een portefeuille aan bitcoin.

Voor verbeterde risicogecorrigeerde rendementen hebben wetenschappelijke studies aanbevolen om ten minste 1% van een portefeuille toe te wijzen aan bitcoin. Met een beheerd vermogen van $ 6,5 biljoen is Morgan Stanley een van de grootste investeringsbanken ter wereld en houdt het bitcoin aan namens hun fondsklanten.

Volgens een aanvraag heeft het Morgan Stanley Europe Opportunity Fund GBTC gekocht, of de Grayscale Bitcoin Trust, die daadwerkelijke spot-bitcoin bezit, voor een totaal van $ 3,6 miljoen.

“Het Fonds kan tot 25% van zijn totale activa beleggen in een volledige dochteronderneming van het Fonds, in overeenstemming met zijn belangrijkste investeringsstrategie”, stelt het, en voegt eraan toe:

Om vermogensgroei te maximaliseren door voornamelijk te beleggen in gevestigde en opkomende bedrijven van hoge kwaliteit met hoofdkantoor in Europa die volgens het beleggingsteam op het moment van aankoop goedkoop zijn”, bevat dit fonds voornamelijk Britse, Italiaanse, Franse, Zwitserse en Nederlandse aandelen.

$ 1 miljard

Aangezien de totale activa van het European Opportunity Fund naar verluidt $ 1 miljard bedragen, is de in de VS gevestigde GBTC opgenomen als diversificatie, maar deze specifieke heeft slechts ongeveer $ 120 miljoen aan activa. “Het Fonds kan tot 25% van zijn totale activa beleggen in een volledige dochteronderneming van het Fonds, in aandelen met zijn belangrijkste investeringsstrategie”, stelt het, en voegt eraan toe: 

Om vermogensgroei te vergroten door voornamelijk te beleggen in veelbelovende en opkomende bedrijven van hoge kwaliteit met hoofdkantoor in Europa die volgens het beleggingsteam op het moment van aankoop goedkoop zijn, bevat dit fonds voornamelijk Britse, Italiaanse, Franse, Zwitserse en Nederlandse aandelen.

Aangezien de totale activa van het European Opportunity Fund naar bijdragen van $ 1 miljard, is de in de VS grotere GBTC opgenomen als diversificatie, maar deze specifieke heeft ongeveer $ 120 miljoen aan activa.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: