Een van de grootste Crypto exchanges schort spothandel op – wat is er aan de hand met Binance?

0

Dit nieuws verraste de Bitcoin en cryptocurrency wereld vandaag. Binance een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld stopte vandaag tijdelijk alle online spothandel op het platform. Dit vanwege het feit er een bug was ontdekt in de matching-engine van de exchange. Het nieuws verspreide zich snel en de markten raakten hierdoor erg van slag. Zo daalde Bitcoin bijvoorbeeld met $ 700 voordat het gedeeltelijk herstelde van de daling.

Uiteraard zorgde deze opschorting ervoor dat handelaren en investeerders zich ernstig zorgde maakte over de veiligheid van deze exchange. Binance CEO Changpeng Zhao, bekend als CZ, kwam snel met een reactie om geruststelling en opheldering te geven.

Snel herstel Binance

Gelukkig door het snelle handelen van Binance en het uitvoeren van nieuwe updates wisten ze ervoor te zorgen dat Engine 1 snel weer online kon komen. Het volledige herstel zou nog wel even kunnen duren vanwege deze nieuwe update. 

Cryptocurrency markt in de problemen

Binance, opgericht in 2017 door Changpeng Zhao, is een van de grootste exchanges ter wereld die in eerste instantie zijn oorsprong vond in China. Te meer om het feit het een zeer grote exchanges is staat Binance ook vaak in de belangstelling van overheden, regelgevers en hackers. 

Zo werd Binance enkele jaren geleden onderzocht door het Amerikaanse ministerie van Justitie en de Internal Revenue Service naar beschuldigingen van witwassen en belastingovertredingen. De Britse Financial Conduct Authority heeft Binance ook bevolen om alle gereguleerde activiteiten in het land in juni 2021 stop te zetten. Ook kwam Binance negatief onder de aandacht door het delen van klantgegevens met de Russische overheid in 2020. 

Door het incident van vanmorgen wordt de cryptowereld weer wakkergeschud en herinnerd aan de vele problemen die Binance en de cryptocurrency markt in zijn totaliteit de afgelopen jaren heeft moeten doorstaan.

Mis geen seconde – Subscribe om wekelijkse email-alerts te ontvangen bij breaking Bitcoin & Crypto nieuws. 

Check Price Action

Follow us on Twitter, Facebook, Instagram and Telegram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: