Een overwinning voor Ripple (XRP) in de rechtszaak tegen de SEC kan de gehele crypto markt beïnvloeden

Ripple-SEC-rechtzaak

De SEC vs. Ripple (XRP) -zaak is nu twee jaar oud en het eindoordeel zal cruciaal zijn voor zowel de SEC als Ripple. Kortom de verwachtingen zijn hoog gespannen en het eindoordeel zal naar aller waarschijnlijkheid in het jaar 2023 gaan vallen. 

Overwinning SEC

Aan de kant van de SEC zou een vonnis wat XRP beschouwt als een security de regulering van digitale activa in het land kunnen hervormen. Een volgende stap in het aanpakken van crypto bedrijven zou volgens analisten wel eens de grotere gecentraliseerde exchanges kunnen zijn zoals Binance en Coinbase. Lewis Cohen, een advocaat gespecialiseerd in web3 en digitale activa, verklaarde dat de SEC alles uit de kast zal halen om de rechtszaak te winnen. 

Als ze hun zin krijgen, zouden de meeste Amerikaanse belegger geen gebruik meer kunnen maken van exchanges voor het aan- en verkopen van hun digitale valuta.

Overwinning voor Ripple

Een overwinning voor Ripple zal voorkomen dat wetgevende instanties besluiten dat digitale activa als effecten beschouwd zullen gaan worden. Een gegeven wat naar aller waarschijnlijkheid een zeer positief gevolg zal hebben op de xrp koers en cryptomarkt in haar totaliteit. Sommige analisten durven zelfs het woord Bull Markt weer in de mond te nemen daar er een positieve beslissing voor Ripple zal vallen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: