Economische crisis kan Bitcoin naar nieuwe hoogten tillen, aldus Bloomberg

Ondanks de wisselvallige prestatie van Bitcoin in 2022 voorspellen belangrijke spelers een positieve trend voor Bitcoin in 2023. Een van deze bronnen, Bloomberg, heeft een positief perspectief op Bitcoin en geeft belangrijke argumenten waarom de munt waarschijnlijk in de komende jaren significant zal groeien.”

Slechte economische situatie wereldwijd

Bloomberg-experts bespreken de gevolgen van de vermeende wereldwijde recessie op Bitcoin en andere cryptocurrencies, in hun meest recente cryptocurrency prognose. 

“Een belangrijke invloed op de prestaties van cryptocurrency in 2023 kan de toegenomen mogelijkheid zijn van een ernstige wereldwijde economische stilstand. Volgens onze vooringenomenheid zal Bitcoin bijna altijd succesvol zijn,” volgens Bloomberg. 

Andere bekende stemmen in de bitcoin sector zijn het eens met de stellingen van Bloomberg. Ook veel bekende handelaren en beleggers waren positief gestemd aan het einde van 2022 en de voorspellingen voor het komende jaar begonnen te komen. 

Een van deze personen is Alistair Milne, de maker van Altana Digital Currency Fund.  Milne heeft voorspeld dat Bitcoin voor $45,000 zal verkopen, aangezien inflatie aan het stijgen is.

Het onderzoek beweert dat de economische groei zal afnemen, met gevolgen voor alle activa, en wijst naar de omgekeerde yield curve als een mogelijk signaal, wat impliceert dat de lange rentepercentages lager zijn dan de korte rentepercentages. 

BTC-chart

🙋‍♂️Tip: Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin & Cryptocurrency Nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief 🚀📈

Als gevolg hiervan zou Bitcoin kunnen dalen naar  $12,000 of zelfs naar $10,000. Dit zou betekenen dat bitcoin, dat momenteel handelt voor $17,353, mogelijk tussen $4,490 en $6,940 kan verliezen van zijn huidige prijs. Het onderzoek impliceert, dat Bitcoin uiteindelijk zal herstellen.

Het werd ook benadrukt dat de Federal Reserve en andere centrale banken wellicht een omgekeerd monetair beleid moeten uit te voeren in 2023 ten opzichte van vorig jaar, wat betekent dat ze monetaire beleidsmaatregelen zouden kunnen toepassen om de negatieve effecten van dalende activaprijzen tegen te gaan.

Als dit gebeurt, zou dat positief kunnen zijn voor Bitcoin 

Bitcoin is op weg om een digitale afspiegeling van goud te worden en zich te gedragen als goud en US Treasury long bonds in deze Fed-pivot scenario. Het lijkt minder waarschijnlijk dat de zinkende BBP en activawaarden snel zullen herstellen.” Aldus Bloomberg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *