De prijs van Bitcoin zal nooit $ 100.000 bereiken, aldus Peter Schiff

Peter-Schiff-Bitcoin

De prijs van Bitcoin zal nooit $ 100.000 bereiken. Een nieuwe gedurfde voorspelling over de toekomstige prijsbeweging van Bitcoin is gemaakt door de gold bug.

Cryptocurrencies zijn waardeloos

Gold bug Peter Schiff beweerde onlangs dat Bitcoin, de meest populaire cryptocurrency, nooit de $100.000 zal kunnen overschrijden. Volgens CoinGecko-gegevens bevindt de grootste munt zich momenteel net onder de grens van $ 17.000. Afgelopen november bereikte de prijs van bitcoin een piek van $69.000. Schiff, een bekende financiële analist en investeerder, heeft Bitcoin op een luide en openbare manier bekritiseerd. Aangezien het nog niet heeft aangetoond dat het een betrouwbare waardeopslag of vorm van valuta is, denkt hij dat cryptocurrencies op zichzelf waardeloos zijn.

Gebrek aan praktisch nut

Schiff maakt zich zorgen dat het gebrek aan praktisch nut van Bitcoin zijn hoge marktwaardering moeilijk te verdedigen maakt en beweert dat dit het vatbaar maakt voor ernstige volatiliteit. Zijn schattingen van de prijs van bitcoin waren over het algemeen afwijkend. Hij voorzag de daling van de valuta tot $1.000 in 2018 en adviseerde mensen om hun Bitcoins te verkopen voordat het gebeurde.

Cryptocurrency-zeepbel

Hij verklaarde ook dat de munt in 2020 tot nul zou devalueren. Beide voorspellingen waren onjuist. Hoewel de voorspellingen van Schiff niet zijn uitgekomen, moet worden opgemerkt dat hij gelijk had over de cryptocurrency-zeepbel van 2021, toen Bitcoin een recordhoogte bereikte voordat hij scherp daalde. Hoewel hij erin slaagde deze bubbel te spotten voordat hij barstte, slaagde hij er niet in de uitkomsten of precieze timing goed te voorspellen. PeterSchiff blijft extreem bearish over Bitcoin.

Chiff is bezorgd dat de afwezigheid van een definitief gebruik van Bitcoin het moeilijk maakt om de hoge marktprijs te rechtvaardigen en beweert dat dit het vatbaar maakt voor aanzienlijke volatiliteit. Zijn schattingen van de prijs van bitcoin waren over het algemeen afwijkend. Hij voorzag de daling van de valuta tot $1.000 in 2018 en adviseerde mensen om hun Bitcoins te verkopen voordat het gebeurde. Hij verklaarde ook dat de munt in 2020 tot nul zou devalueren. Beide voorspellingen waren onjuist.

Stijging blijft uit

Ondanks dat het in november onder de $16.000 stond, ligt de prijs van Bitcoin momenteel rond de $17.000. Het speculatieve cryptocurrency-activum heeft de afgelopen weken geprobeerd te groeien, maar is nog niet in staat geweest om een ​​gestage stijging te lanceren. Het hoogste punt ooit van de cryptocurrency was $68.990 in november 2021, en sindsdien is de wisselkoers met meer dan 75% gedaald.

Toekomst van Bitcoin

Over de toekomst van Bitcoin zijn de meningen verdeeld; sommigen geloven dat het een belangrijke rol in ons leven zal spelen, terwijl anderen dat niet doen. Een bekende financiële analist en investeerder genaamd Peter Schiff ondersteunt degenen die twijfelen aan de levensvatbaarheid van bitcoin op lange termijn. De cryptocurrency “heeft geen intrinsieke waarde en heeft nog niet bewezen een veilige opslag van waarde of valuta te zijn”, aldus Schiff, die Bitcoin bij talloze gelegenheden heeft bekritiseerd.

De projecties van Peter Schiff voor de prijs van bitcoin zijn de afgelopen jaren echter over het algemeen ver weg geweest. In 2018 beweerde hij dat Bitcoin $ 1.000 zou kosten, en in 2020 beweerde hij dat de digitale valuta al zijn waarde zal verliezen. Geen van deze voorspellingen is tot nu toe juist gebleken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: