Crypto mixer Tornado Cash getroffen door grote aanval, koers crasht on 21/05/2023 at 10:01

0

De bekende crypto mixer Tornado Cash is slachtoffer geworden van een governance attack. Door op slinkse wijze een voorstel goed te laten keuren door de community van Tornado Cash, heeft de hacker nu alle stemmen in handen. Daarmee is de governance-laag van het protocol volledig gecompromitteerd.

De manier waarop de hacker het voor elkaar heeft gekregen is vrij technisch. Het begon volgens onderzoeker samczsun van onderzoeksbedrijf Paradigm allemaal met een voorstel dat op 20 mei werd ingediend.

Dat voorstel leek er normaal uit te zien. Echter zat er ook een extra functie aan vast. Stemmers hadden dit niet door en stemden nietsvermoedend voor het voorstel. Vervolgens activeerde de hacker de extra functie, “emergencyStop”, waarna hij zichzelf 1,2 miljoen nepstemmen kon toewijzen.

Het is een enorm pijnlijke situatie voor het protocol. Zo stelt de onderzoeker dat de Tornado Cash governance-structuur “feitelijk niet meer bestaat.”

Wat betekent dit voor crypto mixer Tornado Cash?

Nu de aanvaller zoveel stemmen in handen heeft, kan hij in principe doen wat ‘ie wil. Zo kunnen alle vastgezette stemmen opnemen, alle tokens in het governance-contract wegsluizen en de router volledig vernietigen.

Tot nu toe heeft de hacker enkel nog vastgezette stemmen in de vorm van TORN tokens opgenomen. Het zou gaan om 10.000 stemmen. De waarde daarvan lag rond de $6 waarmee de theoretische waarde van wat de hacker tot nu toe heeft meegenomen uitkomt op $60.000. Echter blijkt uit nieuwe informatie dat de schade veel groter is geworden.

Inmiddels is de waarde van TORN hard gedaald. De crypto is op het moment van schrijven nu $4,50 waard, bijna 30% lager dan 24 uur geleden.

De Tornado Cash community is op dit moment druk bezig om de situatie op te lossen. Volgens informatie verkregen door Cointelegraph lijkt de situatie helaas hopeloos te zijn:

“Er was vanmorgen een aanval op het protocol waarvan je al op de hoogte bent. De hele dag hebben een andere community-ontwikkelaar en ik nagedacht over wat we moeten doen, maar de situatie is bijna hopeloos – momenteel controleert de aanvaller Tornado Cash Governance.”

Tags: Crypto mixerGovernanceHackTornado Cash

Read More

Dit artikel verscheen als eerste op Crypto-Insiders

Word nu gratis Insider!

Insiders krijgen toegang tot onze vernieuwde omgeving voor leden waar dagelijks marktupdates worden gedeeld en al ons nieuws, onze video’s en updates worden gebundeld. Heb je hulp nodig? Stel dan 1-op-1 je vragen aan onze coaches en analisten!

Nu via NUBitcoin 30 dagen GRATIS proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: