Crypto-feer-and-greed index stijgt tot hoogste punt in 16 maanden -Bitcoin overschrijdt $ 28.000

0

De Crypto Fear and Greed Index, het model wat veel gebruikt wordt door cryrptocurrency bezitters, is sinds enkele dagen op een punt beland die we sinds november 2021 niet meer hebben gezien. Dit model, deze index loopt van 0 naar 100 en geeft het huidige marktsentiment aan. Factoren waarmee rekening gehouden worden zijn o.a. volatiliteit en handelsvolume.

Hoogste punt sinds november 2021

De afgelopen weken heeft Bitcoin een enorm mooie stijging laten zien. Op moment van schrijven hebben we het punt van de 28.500 aangeraakt, wat een percentuele stijging is van zo’n 30%. Uiteraard heeft deze stijging ook zijn uitwerking op de Bitcoin fear and greed index. Zoals ook te zien in onderstaande afbeelding staat deze op een index van 68%. Een niveau wat we voor het laatst hebben gezien medio november 2021, kort nadat Bitcoin zijn hoogste punt ooit geregistreerde en een waarde bereikte van meer dan $69.000.

Een correctie aanstaande?

Uiteraard zijn dit soort waarden van de index redenen om extra voorzichtig te zijn. Een moment waarop analisten veelal zullen waarschuwen dat de markt overbought is en toe is aan een correctie. Degelijke correcties ontstaan vaak aan het einde van een hype cycle, een moment waarop fomo een belangrijke rol speelt in de markt. 

Aan de andere kant zou je ook kunnen stellen dat dit een nieuw begin is van een nieuwe Bitcoin Bullmarkt. Investeringsbeslissingen zullen dus niet alleen gebaseerd dienen te worden op de Bitcoin fear and greed index. Het is belangrijk om grondig onderzoek te doen en verschillende factoren in overweging te nemen alvorens te investeren in Bitcoin.

Deze stijging van de prijs van Bitcoin wordt toegeschreven aan de toenemende kans dat de Amerikaanse Federal Reserve haar monetair beleid wijzigt. Sinds 10 maart, toen regelgevers Silicon Valley Bank sloten, is Bitcoin zelfs met 35% gestegen. Hoewel marktanalisten hebben gewaarschuwd voor een mogelijke correctie, heeft de cryptocurrency zich sterker hersteld dan Wall Street-aandelen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor beleggers.

Federal Reserve

Een van de redenen waarom Bitcoin zo’n mooie stijging heeft laten zien kan volgens analisten gevonden worden in het feit dat de Amerikaanse Federal Reserve haar monetair beleid wil wijzigen. Sinds 10 maart, toen regelgevers Silicon Valley Bank sloten, is Bitcoin zelfs met 35% gestegen.Ondanks de waarschuwing heeft de analisten heeft bitcoin zich sterker hersteld dan vele Wall Street-aandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: