Circle bevestigt dat $ 3,3 miljard aan USDC reserves vastzit bij de failliete Silicon Valley Bank

Vandaag kregen we bevestiging dat er 3,3 miljard dollar USDC vastzit bij de failliet verklaarde Silicon Valley Bank. Het probleem is dat dit een grote partner is van Circle’s USDC stablecoin. 

Silicon Valley Bank (SIVB)

Ongeveer 8% van de totale reserves van Circle wordt vastgehouden door de Silicon Valley Bank (SIVB). Deze bank is een van de zes bankpartners waar Circle een deel van de reserveactiva liet vastzetten ter ondersteuning van zijn $ 40 miljard USDC stablecoin.

USDC Stablecoin

USDC is de op één na grootste stablecoin in de cryptomarkt en dus een belangrijk onderdeel van het crypto-ecosysteem. Vanwege de geruchten hebben bezorgde crypto investeerders vrijdag meer dan $1 miljard aan USDC-tokens ingewisseld, waardoor USDC tijdelijk haar dollarkoppeling op verschillende exchanges verloor. 

USDC-stablecoin

Bron: Coinmarketcap

USDC Koers

Het dieptepunt werd vrijdag rond 9.00 AM bereikt daar de koers zelfs even de 0.88 dollar aantikte. Inmiddels lijkt er weer een beetje rust te komen en krabbelt de koers weer langzaamaan in de richting van de dollar. Op moment van schrijven zien we een koers van 0.95 op de coinmarketcap

Coinbase 

Ook andere exchanges reageren inmiddels op het nieuws van USDC. Zo lezen we in een onlangs verschenen tweet van Coinbase dat de conversies tussen USDC en USD tijdens het weekend wordt gepauzeerd. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: