Bulls claimen $ 23.000 level voor Bitcoin; Kan BTC verder rallyen?

Bitcoin-bulls-claimen-23k

Al enkele dagen lezen we zeer positieve verhalen over Bitcoin, hetgeen een positieve uitwerking heeft op de gehele cryptomarkt. Zo wist BTC het $23.000 level te claimen en kon het positieve momentum van 2023 vast gehouden worden.

Op het moment van schrijven noteert Bitcoin een prijs van $ 23.310, dit na een stijging van zo’n 11% in de afgelopen 24 uur. Een belangrijk punt. Want we moeten zo’n vijf maanden terug om een hoger punt te vinden in de charts. Kortom we zijn het jaar 2023 zeer sterk begonnen en als we hier de meetlat langs zouden leggen, zie je dat BTC zo’n 40% is gestegen vanaf 1 januari tot nu. 

Bitcoin-stijgt-met-40-procent

BLX one-day chart. Source: Tradingview

De marktkapitalisatie van Bitcoin staat op dit moment op  $438,76 miljard, aldus data van coinmarketcap. Dit is een instroom van bijna $44 miljard in de afgelopen 24 uur.

Bitcoin-marketcap

Bitcoin Technische analyse

Na deze enorme positieve beweging zijn de bulls weer echt in controle. Een gegeven die we ook terugzien in de technische indicatoren op Tradingview. Ondanks het feit de oscillators ‘neutraal’ zijn, geven de ‘moving averages’ een sterk koop signaal. Samenvattend is het volgens deze data nog steeds een goed moment in Bitcoin te kopen. 

Bitcoin-technische-analyse

Bitcoin one-day technical analysis. Source: Tradingview

Dit zijn wel de momenten waarop je met het handelen in Bitcoin moet oppassen. De prijs zal de komende dagen zeker nog volatiel blijven en mogelijk extra hard beïnvloed worden door het algemene marktsentiment. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: