Breaking: Genesis is van plan faillissement aan te vragen

Genesis-faillissementsaanvraag

Volgens een onlangs verschenen Bloomberg rapport staat het crypto-uitleenplatform Genesis Global op het randje van de afgrond. Bronnen vermelden dat het platform deze week wel eens failliet zou kunnen gaan. Niet zo heel vreemd want het zou al een tijdje een miljard aan fondsen proberen binnen te halen, wat tot op heden nog niet is gelukt. 

Source: Bloomberg

Het rapport kwam uit nadat Digital Currency Group (DCG), het moederbedrijf van Genesis, de driemaandelijkse dividend uitbetalingen opschortte. Dit met als doel om liquiditeit te behouden en natuurlijk de kosten te verlagen. Daarnaast is het platform sinds begin dit jaar verwikkeld in een roerige strijd met Gemini, een Amerikaanse cryptobeurs. Genesis zou namelijk een opnamestop hebben ingesteld als gevolg van de ineenstorting van FTX. 

Het vervelende voor de gebruikers is dat het Gemini’s Earn programma volledig is stilgelegd door het bedrijf. Hierdoor hebben zo’n 345.000 gebruikers geen toegang meer tot hun funds. Het bedrag wat hiermee gepaard zou gaan wordt geschat op een slordige $900 miljoen. Niet zo vreemd, aldus ook een recent verschenen rapport van ‘The Block‘, dat de schuldeisers van Genesis onderhandelen over een faillissementsplan. Het uiteindelijk doel om faillissement te kunnen aanvragen voor het platform. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *