Bitcoin maakt Golden cross, einde van de neerwaartse trend?

Bitcoin-liquidaties

Als je de laatste paar dagen de Bitcoinchart goed in de gaten hebt gehouden, heb je hoogst waarschijnlijk gezien dat Bitcoin een golden cross aan het maken was. En deze golden cross is vandaag gerealiseerd op de dagelijkse grafiek. Niet dat hierdoor nu de prijs direct zal gaan stijgen, maar het is doorgaans een zeer positieve indicator. Een teken wat doorgaans een trendommekeer betekent van bearish naar bullish.

Wat is golden cross

Simpel gezegd is een golden cross het tegenovergestelde van een death cross. Hierbij kruisen de 50-daags en 200-daags voortschrijdend gemiddelde met elkaar. Een situatie die zich niet heel vaak voordoet. Voor een golden cross op de bitcoin grafiek moeten we zelfs helemaal terug naar september 2021. Nu zijn de lessen uit het verleden geen garantie voor de toekomst, maar na deze cross uit september wist de bitcoinkoers wel met zo’n 50% te stijgen. Een death cross zagen we in December 2021. Dit was ook het punt dat de lange bearmarkt voor Bitcoin inluidde. 

bitcoin-golden-cross-september-2021
bitcoin-death-cross-december-2021

Bitcoin naar de $30K

Wat we in het verleden hebben gezien is dat er dus doorgaans een hevige plaatsvind bij het kruisen van deze lijnen. Bij de golden cross uit 2021 een stijging van zo’n 50% en bij de death cross een daling van zo’n 70%. Of we een dergelijke reactie nu weer gaan zien, blijft uiteraard gissen. Wanneer we de cijfers uit het verleden zouden gebruiken zouden we er in ieder geval niet van raar moeten opkijken als we binnenkort Bitcoin met een prijs van 30.000 gaan zien.  

bitcoin-golden-cross-2022

Bodem in voor Bitcoin

Een aantal weken geleden schreven we al over een mogelijk bodem voor Bitcoin. Deze is vandaag in ieder geval een stukje meer valide geworden. Uiteraard kan een kleine daling, lees correctie, nog steeds tot de mogelijkheden behoren, dus doe altijd eerst je eigen onderzoek alvorens je besluit tot het investeren in Bitcoin. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: