Bitcoin koersstijging laat men versteld staan?!

Bitcoin-koersstijging

Ondanks het feit Bitcoin wat moeizaam opgang kwam de eerste paar dagen in het nieuwe jaar, lijkt ze zich nu langzaam te herstellen van de dip van vorige jaar. Gister boekte Bitcoin al een  stijging van zo’n 5%, iets wat we in de afgelopen twee maanden niet meer hadden gezien. Heel even werd zelfs de $19.000 aangetikt, waarna de koers even stil viel. Nu op moment van schrijven zien we dat Bitcoin nog niet klaar is met de weg naar boven en zijn we onderweg naar de $20.000.

BTCUSD_2023-01-13_23-28-53

Positieve cijfers

Gisteren maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek de nieuwe inflatiecijfers bekend, hetgeen direct een positief effect had op de gehele cryptocurrency markt. Daar we een aantal maanden terug nog op een punt stonden van de 9.1%, zijn we inmiddels teruggevallen naar de 6.5%. 

Niet dat we nu uit de gevarenzone zijn. Want de doelstelling van de Federal Reserve is 2%. Oftewel zal er nog wel het een en het ander moeten gebeuren om dit cijfer te behalen. Het is dan ook te wachten dat de rente nog iets zal moeten stijgen, alvorens deze doelstelling te bereiken. Iets wat de analisten beschrijven als een negatief scenario voor de markten zoals Boitcoin. 

BTCUSD_2023-01-13_23-54-54

🙋‍♂️Tip: Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin & Cryptocurrency Nieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief 🚀📈

Bullish of Bearish? 

Bitcoin heeft zich vandaag niet laten tegenhouden en heeft diverse resistances doorbroken op verschillende timeframes. Op het wekelijkse timeframes zien we alleen nog steeds lower low en lower highs. Dit totdat we het punt van de $21.500 hebben weten te heroveren. Kortom we zien een mooie bullish beweging op de lagere timeframes, maar om echt bullish te worden, ook op het wekelijkse timeframe, zullen we nog een paar levels moeten afwachten. 

1 thought on “Bitcoin koersstijging laat men versteld staan?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: