Bitcoin & Crypto Nieuws Recap – Week 38

Nieuws-recap

NUBitoin Bitcoin & Crypto Nieuws Recap van week 38. Het was weer een ontstuimige week in Crypto. Zo kwamen we erachter dat Bitcoin ook zomaar Netcoin had kunnen heten en zagen we ondanks de vele rode cijfers toch XRP flink stijgen. Kortom laten we snel kijken wat er afgelopen week allemaal gebeurde.  

Fear & Greed index

Nieuws-recap-38
Nieuws-recap-38

In de Crypto Fear and Greed Index is afgelopen week weinig gebeurd. We startte de week met 27, fear en zijn sindsdien al schommelend gedaald in de richting van 24. Het diepte punt zagen we rond 23 september waar de index 20 punten noteerde, maar wist in de richting van het einde van de week weer iets te klimmen. Op moment van schrijven bevinden we ons in extreme fear condities en noteert de index 24. 

Coin360

Nieuws-recap-38

Bron: Coin360

Op de Coin360 zien we vrij rode kaart. Iets wat natuurlijk logisch volgt uit de analyse van hierboven, er hangt namelijk extreme fear boven de markt. Deze angst resulteerde in een daling van maar liefst 6% voor Bitcoin en 12% voor Ethereum. Maar ook de overige altcoins wisten geen tot weinig groene cijfers te laten zien. De enige munt die naar onze mening in positieve zin opviel was XRP, want deze noteerde een plus van 33%. Iets wat natuurlijk met de nog ophanden zijnde rechtszaak te maken heeft, zoals ook hieronder te lezen. 

Het belangrijkste Nieuws van afgelopen week

Crypto bloedbad: bitcoin zakt flink, ethereum en luna dalen nog harder.

September is historisch gezien geen goede maand voor veel financiële markten, en dat lijkt inmiddels dit jaar weer het geval te zijn. Veel koersen kleurden afgelopen week al behoorlijk rood en deze week start gelijk met een forse daling. De totale marktkapitalisatie voor alle cryptocurrencies zakt weer onder de grens van $1 biljoen naar $940 miljard met een daling van 7,4% in de afgelopen 24 uur.

Terra (LUNA) oprichter Do Kwon nu ook gezocht door Interpol

De oprichter van Terra (LUNA), Do Kwon, zit diep in de penarie, blijkt uit het laatste crypto nieuws. Terwijl hij gisteren nog stelde “niet op de vlucht” te zijn, laten de Zuid-Koreaanse autoriteiten vandaag weten dat het Interpol heeft ingeschakeld. Zij willen Kwon namelijk op de ‘Red Notice’ lijst hebben.

Honderden nieuwe projecten naar Cardano na succesvolle update.

Via een tweet heeft Cardano (ADA) mede-oprichter Charles Hoskinson bekend gemaakt dat honderden projecten interesse tonen in Cardano. Na de Vasil update is het een stuk aantrekkelijker voor projecten om te lanceren op het Cardano ecosysteem.

Een van die projecten is een gedecentraliseerde muziek streamingdienst, NEWM. Via dit platform kunnen artiesten hun muziek delen en royalties verdienen in de vorm van NFT’s. 

LUNC staking neemt sterk toe na activering van KuCoin

Vandaag heeft LUNC Staking, een botaccount dat Luna Classic stakingsactiviteiten volgt, middels een tweet bekend gemaakt dat er momenteel 629 miljard LUNC is ingezet. Dit is gelijk aan ruim 10% van het totale aanbod. Bovendien vertegenwoordigen de meest recente gegevens een stijging van 63 miljard in de afgelopen vijf dagen.

Einde XRP rechtszaak in zicht? Ripple en SEC eisen uitspraak.

Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zijn al zo’n anderhalf jaar met elkaar verwikkeld in een rechtszaak. De SEC stelt dat Ripple hun XRP tokens heeft verkocht als security, ofwel effect, zonder dat zij hiervoor de benodigde licenties in handen hadden. Ripple ontkent dit uiteraard en vooralsnog duurt de rechtszaak maar voort. Zowel Ripple als de SEC willen nu dat de rechter spoedig met een definitieve uitspraak komt over de kwestie.

Commissie-oorlog breekt uit: ook Coinbase wordt goedkoper.

Eerder deze zomer maakte Binance bekend dat het geen commissies meer vraagt voor sommige handelsparen, bitcoin (BTC) handelsparen, om precies te zijn. Dit had de potentie om een concurrentie-oorlog tussen exchanges te ontketenen, en dat is nu precies wat er gebeurt. Ook Coinbase heeft aangekondigd dat het zijn handelskosten verlaagt.

Wat gebeurde er OnChain

In de OnChain analyse van Glassnode uiteraard veel aandacht voor de Merge van Ethereum en de daarbij horende verandering van proof-of-work naar proof-of-stake. In het tweede gedeelte van de video wordt er gekeken naar de supply en waar deze, deze week te vinden. 

Bitcoin & Crypto Youtube

Stijgt ALGO na XRP !? Update met BTC, ETH, MANA, SAND, ATOM, VET, HBAR, EWT, XDC, GOUD

In deze video laat Bulls & Bears zien wat voor een mooie stijging XRP achter de rug heeft en op welke targets je goed winsten had kunnen nemen daar je in deze trade zat.

Bron: DoopieCash

Zo Is Chris Begonnen Van Zijn 1e Aandeel Naar Miljoenen Portfolio!

Chris begon op zijn 14de met zijn eerste beleggingsrekening die hij samen met zijn vader opende. Zo verteld hij aan Barry terwijl ze samen weer een nieuwe auto testen van de vrienden van Mercedes. 

Abonneer op onze nieuwsbrief

Dit was hem weer voor deze week. Wil jij nu deze wekelijkse Recap ook ontvangen per mail? Abonneer je dan nog even op onze GRATIS Nieuwsbrief. Je kan deze natuurlijk ook terugvinden via onze verschillende Social-media kanalen. Volg jij ons bijvoorbeeld al via Twitter, Facebook, Instagram en/of TikTok? Zo niet, abonneer/volg ons dan snel en blijf 24/7 op de hoogte van het laatste Bitcoin & Cryptocurrency Nieuws en de updates! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: