Bitcoin [BTC] komt er een nieuwe resistance breakout? Zal de $ 30.000 gebroken worden

0

Bitcoin [BTC] wist op 24 maart  de $29.380 te bereiken, maar daalde sindsdien weer. Een week later wist BTC toch weer kracht te verzamelen en leken de bulls aanzet. In de afgelopen 24 uur wist Bitcoin zelfs weer boven het prijspunt van de de $29.000 te geraken. Iets wat natuurlijk weer voor optimisme zorgt. De vraag die men nu bezig houdt is, zal Bitcoin binnenkort de $30.000 grens overschrijden? 

Nieuwe ATH voor Hodlers

Als we kijken naar de recente marktontwikkelingen kunnen we hier mogelijk een antwoord op geven. Op 30 maart onthulde Glassnode bijvoorbeeld dat het procentuele aanbod van Bitcoin voor de laatste actieve 1+ jaar zich op een nieuwe ATH bevond.

Verkoop druk neem toe

Deze analyse suggereert dat de hoeveelheid vastgehouden Bitcoin nog steeds groeit. De afgelopen dagen was er echter ook een stijging van de verkoopdruk. De dagelijkse on-chain exchange-uitstroom van Bitcoin piekte op $ 1,1 miljard, terwijl de instroom lager was op $ 921 miljoen. Kortom is de verkoopdruk hoger dan de koop. 

Gevecht tussen de bulls en Bears

Als we naar de charts kijken zien we waardoor de verkoopdruk aan het toenemen was. Ook zien we dat het nog steeds een gevecht is om deze koers wel te behouden en niet al te veel weg te zakken. Dit zijn uitgelezen momenten om wat winst te nemen voor diegene die al een tijdje geleden in een trade zijn gestapt. Vanwaar waarschijnlijk ook deze terugval. 

Uiteraard zal deze witte trendlijn in bovenstaande afbeelding voor verkoopdruk blijven zorgen.Bij genoeg kracht van de bulls zullen we deze weerstand breken en zal uiteindelijk dus ook de $30.000 gebroken worden. 

Mis geen seconde – Subscribe om wekelijkse email-alerts te ontvangen bij breaking Bitcoin & Crypto nieuws. 

Check Price Action

Follow us on Twitter, Facebook, Instagram and Telegram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: