‘Amerikaanse overheid wil crypto tot stoppen dwingen’ on 16/03/2023 at 20:00

De afgelopen tijd is er veel te doen geweest over de crypto industrie en de regelgeving daaromheen. Voormalig hoofd van de OCC, Brian Brooks, heeft zijn bezorgdheid geuit over de recente sluiting van enkele banken en gelooft dat dit onderdeel is van een grotere trend om de crypto industrie te verstikken.

Banken sluiten hun deuren

Voormalig hoofd van de Office of the Comptroller of the Currency (OCC) Brian Brooks heeft zijn bezorgdheid geuit over de crypto industrie. Hij gelooft dat de regelgevers van de Biden administration bezig zijn met wat hij Operation Choke Point 2.0 noemt, waarmee ze crypto willen afsluiten. Brooks denkt echter dat de crypto industrie niet zo gemakkelijk te sluiten is als sommigen denken.

Vorige week kondigde Silvergate Bank aan dat het “vrijwillig zal liquideren” en sluiten, gevolgd door Silicon Valley Bank die werd gesloten door de California Department of Financial Protection and Innovation, en Signature Bank die werd gesloten door New York State banking regulators. Deze banken zijn volgens Brooks het doelwit van regelgevers die een signaal willen afgeven dat uiteindelijk de crypto industrie zal verstikken. Brooks is echter overtuigd dat de crypto industrie niet zo gemakkelijk te stoppen is.

Crypto regulering en samenwerking

Brooks gelooft dat kleinere banken zullen opstaan om samen te werken met cryptobedrijven, maar het zou beter zijn als grotere banken met beter risicomanagement de sector bedienen. Hij is er zeker van dat regelgevers samenwerken om de crypto industrie in te perken. Brooks benadrukt dat de regulering van crypto noodzakelijk is, maar dat het belangrijk is dat er samenwerking plaatsvindt tussen regelgevers en bedrijven binnen de sector. Dit is de enige manier om de crypto industrie te laten groeien en te floreren.

Brian Brooks is een belangrijke stem in de crypto industrie en zijn bezorgdheid over Operation Choke Point 2.0 lijkt niet zonder reden. Het is belangrijk dat regelgevers en bedrijven binnen de crypto industrie samenwerken om de industrie te laten groeien en te floreren. Hoewel het sluiten van banken een verontrustende trend lijkt te zijn, is Brooks ervan overtuigd dat de crypto industrie niet zo gemakkelijk te stoppen is.

Tags: CryptoCryptocurrencyOverheid

Read More

Dit artikel verscheen als eerste op Crypto-Insiders

Word nu gratis Insider!

Insiders krijgen toegang tot onze vernieuwde omgeving voor leden waar dagelijks marktupdates worden gedeeld en al ons nieuws, onze video’s en updates worden gebundeld. Heb je hulp nodig? Stel dan 1-op-1 je vragen aan onze coaches en analisten!

Nu via NUBitcoin 30 dagen GRATIS proberen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *